Мандат на Демократична България“ е реалистичният вариант, чрез който би могло да

...
Мандат на Демократична България“ е реалистичният вариант, чрез който би могло да
Коментари Харесай

Биков: „Демократична България“ е реалистичният вариант за третия мандат

Мандат на  „ Демократична България “  е реалистичният вид , посредством който би могло да се реализира държавно управление в 48-ото Народно заседание. Това съобщи Тома Биков от ГЕРБ по.

" Третият мандат постоянно е по-труден от първия. Очакваме структура, по-различна от отхвърлените към този момент. Реалистичният вид, посредством който би могло да се реализира държавно управление е " Демократична България ". Не виждам реалистична опция за мандат на Българска социалистическа партия по най-различни аргументи, не тъй като са Българска социалистическа партия. С тях имаме диаметрално противоположни позиции по най-важните тематики, за разлика от " Демократична България ", Движение за права и свободи, " Български напредък ". С Българска социалистическа партия и ненапълно с " Продължаваме промяната " имаме съществени разминавания във връзка с модернизацията на Българската войска, да вземем за пример. Ако имаме упоритостта не просто да се сформира кабинет, а да се способства за развиването на страната - това е опцията ", сподели Биков.

От ГЕРБ чакат, в случай че мандатът отиде при " Демократична България " , те да дадат съответно предложение в цялост- с цели и конструкция.

Тома Биков разяснява и следствието на криптобанката Nexo . Той прикани да се откри отговора на въпроса дали сдружението е имало връзки с политическия живот у нас.

Биков посочи, че при разискванията за нов гуверньор на Българска народна банка и съревнованието сред претендентите на " Продължаваме промяната " и " ИТН ", в програмата на Андрей Гюров от Политическа партия е било заложено отварянето на банковата система към новаторските платежни средства и го прикани да отговори дали това има общо с криптобанката.

" Понякога човек за секунди от въпрос се трансформира в отговор и стартират да излизат разнообразни подмятания. И това за Българска народна банка - аз си спомних за ожесточената борба сред Гюров и Каримански, която и мен ме озадачаваше и беше в основата на развалянето на връзките в обединението.

Не може да прави връзки с това и Nexo, може единствено да спекулира. Вчера гледах чуването на Гюров в комисията, в което той сподели, че третият му приоритет е да отвори банковата система към тези новаторски документи. Дали е имал поради тази компания или нещо друго е въпрос, на който той би трябвало да отговори. И аз им се чудих за какво толкоз доста спорят - те сложиха на карта връзките в самото държавно управление. Нищо не споделям - давам го като образец, тъй като всеки нещо се присеща. Дали е било по този начин или не - не знам. Това, което е значимо, е да се стигне до това, което визира България - до каква степен тази компания е имала връзки с българската политика по един или различен метод. Дай, Боже да не е имала! Аз не споделям, че е имала, само че сигурно би трябвало да си зададем този въпрос ", уточни той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР